АГРОБіЗНЕС звільнено від виплати паєвого взносу

інспекційна компанія

АГРОБіЗНЕС звільнено від виплати паєвого взносу

1 січня 2019 року набули чинності зміни до Закону України Про регулювання містобудівної діяльності № 3038-VI від 17 лютого 2011 року ( “Закон про містобудування”)
Закон про містобудування зобов’язує забудовників брати участь в створенні і розвитку інженерної, транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.
Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні забудовником коштів до відповідного місцевого бюджету до прийняття об’єкта в експлуатацію. Розмір коштів варіюється в залежності від населеного пункту, однак він не може перевищувати 10% від загальної вартості будівництва.
Закон про містобудування містить кілька винятків щодо сплати пайової участі в розвиток інфраструктури, які були додатково розширені останніми змінами. Тепер будівництво зазначених нижче об’єктів також не вимагає сплати пайового внеску:

будівель сільськогосподарського призначення
будівель і споруд підприємств харчової промисловості
силосів для зерна і складських майданчиків (для зберігання сільськогосподарської продукції)
В результаті зазначених змін, замовники будівництва сільськогосподарських об’єктів можуть заощадити до 10% витрат на будівництво.
AVELLUM надає правову підтримку на всіх етапах будівництва від придбання земельної ділянки до оформлення права власності на будівлю.
Крім цього, AVELLUM надає консультації з будівництва різних типів будівель, включаючи об’єкти відновлюваної енергетики, а також за іншими комплексним і складним питанням в сфері нерухомості та земельного права.